Een heel groot dank je wel!

De cirkel om Amsterdam, hij komt eraan… de lichtcirkel

Een paar weken geleden: PLOP daar was het idee van de cirkel. Ik zette het gelijk online. Geen idee hoe en waarom, maar ik kon nu niet meer terug. De eerste reactie was een aanbod van een overnachting in Beverwijk. Nou, dacht ik, dat is wel erg ver weg!

Al gauw zie ik dat er best goed een cirkel langs Beverwijk te lopen is. De eerste overnachting is er! Als ik 3 overnachtingen bij elkaar heb, besluit ik mijn tent thuis te laten, en erop te vertrouwen dat de andere nachten ook goed gaan komen. Een deel van het ‘hoe’ is beantwoord. Het waarom en hoe de laatste dag te combineren met de dag van de stilte blijven open.

Het is wel een raar idee, ik loop altijd op de bonnefooi, zonder ‘kilometers’, en nu heb ik toch al een aardig dichtgetimmerde route…

De zenuwen gieren door mijn lijf… Met mijn moeder ga ik naar de Utrechtse Heuvelrug. Een caravan bekijken, maar vooral lekker even in de bossen wandelen. Die bossen krijgen we uiteindelijk alleen maar vanuit de auto te zien. Eerder had ik de advertentie van de caravan al aan een vriendin laten zien: Kijk eens, helemaal wit  met rood! Als reactie zegt ze dat ik elke caravan wit met rood kan verven…. Nee, dat zou ik nooit doen. Maar deze is wit met rood, helemaal mijn caravan!

Daar ga ik dus even met mijn moeder naar kijken. Al gauw blijkt het te klikken met de eigenaren, en een paar uur later lopen we terug naar de auto, op springveren, vol ongeloof, blijdschap en opluchting… ik heb mijn nieuwe thuis gevonden! De huidige eigenaren hebben er 10 jaar gewoond, en ik voel aan alles, de komende jaren zijn voor mij  🙂 .

Na een goeie nacht slapen voel ik me dankbaar, dankbaar voor mijn nieuwe thuis, dankbaar voor hoe alles op z’n plek valt, dankbaar dat ik Amsterdam mag verlaten, en ja, intens dankbaar voor de 30 jaren die ik in Amsterdam mocht wonen en jaaaaaaa, daar istie weer: PLOP… De cirkel om Amsterdam wordt één hele grote dankjewel voor Amsterdam! Voor alles wat ik er mocht doen, ervaren en leren, voor alle ontmoetingen, de liefdes, de uitdagingen, mijn ontwikkelingen en vriendschappen. Ooit gekomen als Rotterdams stadsmeisje, en genoten van de vrijheid, de kroegen, roerige nachten, bakken koffie, flessen wijn, shagies en broodjes shoarma, het theater en alle hectiek van de stad. En later in en door deze zelfde stad ook het ontdekken van de stilte, de shiatsu, kruiden thee en biologische maaltijden, meditatie, leverreinigingen 😉 , mijn sterke band met de natuur en mijn spiritualiteit, en ja, af en toe nog een goeie cappuccino 🙂 , om nu zoveel rustiger en rijker te vertrekken naar een nieuwe plek.

Lief, mooi, ruig, onstuimig, romantisch, hartstochtelijk, hectisch, spannend, druk, warm, rijk Amsterdam, met je eenvoud en je arrogantie, je vlotte babbel en je gezelligheid, met je ontelbare verhalen, gedrenkt in de huizen, de gevels, de stenen, de straten, de parken, in de mensen, de grachten en de bomen, en de vele verhalen die je nog gaat ontvangen en doorvertellen:

Een HEEL GROOT DANK JE WEL!!!

 

Advertentie

5 gedachtes over “Een heel groot dank je wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s