Over wandelen, koeienstront en vrijheid

De eerste week schoonmaken bij de Thuiszorg heb ik het erg moeilijk. Werken met al die chemische schoonmaakmiddelen, met een to do lijst en de wijzers van de klok, soms in een huis dat doet denken aan de rookcoupé van vroeger (Oh wat was ’t daar altijd gezellig! Last van de rook? Hoezo??? Dat bestond toen nog helemaal niet!).

De tweede week heb ik mijn draai gevonden en heb er helemaal zin in. Met een gouden tip om de rook te ervaren als de frisse berglucht van Zwitserland, ben ik lekker bezig en geniet van mijn nieuwe job en de mensen.

Thuis ga ik nog even door, want het verschil tussen mijn huis en de werkadressen wordt nu wel erg groot.

Op vrijdagmiddag kan ik eindelijk kijken wat ik netto met mijn 2 dagen noeste arbeid heb verdiend. Dat blijkt 66 euro te zijn… Oeps, ik wist dat er belasting van af zou gaan, maar zo veel? Ik bel gelijk het uitzendbureau, met de mededeling dat er iets mis is gegaan. “Anders stop ik natuurlijk direct” voeg ik er lachend aan toe. Ik wacht op haar verlossende “Oja, ik zie het al”, maar dat blijft uit.

Mijn mooie doordachte financiële plan voor komend half jaar stort bij deze weer in elkaar.

En verder: Ik verdien dus 6,50 per uur, met een baan waarin je gemiddeld 5 uur per dag kan werken, omdat je per dag 2 adressen mag doen, en daar krijg je 2 of 3 uur voor, waar je er 25 jaar geleden 3 tot 4 uur over mocht doen. Het is soms aanpoten, dus na 6 uur heb je er echt wel een werkdag opzitten.

Ik ben verbijsterd. Niet wat betreft mijzelf, maar dat dit kan en het besef dat dit dus voor heel veel mensen zo is. Ik raak weer helemaal in de war als ik ook nog eens denk aan al die mensen die een heel veel-voud hiervan verdienen.

Had ik al gezegd dat ik de wereld soms een beetje raar vind?

Denkend aan mijn eigen financiële situatie besluit ik al snel dat het geen zin heeft om me hier weer helemaal in te storten. Ik heb al zoveel tijd en energie gestoken in het zoeken naar een financiële oplossing op korte termijn zonder dat het iets werkbaars heeft opgeleverd…

Laat ik nou gewoon maar doen waar ik goed in ben, en waar mijn hart ligt: wandelen.

Ik vertrek de volgende dag om 11 uur met lunch en water van huis. Ik heb ook een selfie stick bij me, op aanraden van, omdat lezers wel eens een foto van mij bij mijn blog zouden willen zien…zucht… nou, ik blijf voorlopig maar doen waar ik goed in ben ;-).

Na anderhalf uur lopen ruik ik eindelijk weer heerlijke koeienstront.

Waar loop ik eigenlijk heen? En waarvoor?

Tijdens mijn tocht naar Spanje was er altijd een doel in de verte, of een kopje koffie op korte termijn. Vandaag beiden niet. Dit doel-loos lopen brengt me misschien nog meer in het moment. Ik volg de Amstel, met de stroom mee, ondanks dat het water de andere kant op stroomt, en verbaas me over de vele prachtige veldbloemen langs de kant van de weg. Ik kom niet snel vooruit omdat ik overal foto’s van wil maken om het te kunnen delen. Toen ik in Frankrijk liep plukte ik in gedachte hele veldboeketten en stuurde die dan naar vrienden en familie.

Ik geniet van mijn lunch en mijn vrijheid.

Als ik aan het eind van de middag moe word, neem ik het pontje naar de overkant en loop weer terug. Das een beetje een nadeel van ‘het moment’, dat houdt zich niet bezig met al die kilometers die ook weer terug moeten…

Tegen 8en ben ik blij weer thuis te zijn, kapot, een blaar, zere rug, moe, honger en heel gelukkig!

Een probleem is een probleem als je het als een probleem ziet. De hele wandeldag heb ik geen probleem gehad, en als ik thuis ben, bedenk ik dat de huur pas over 3 weken betaald hoeft te worden. Dus ik heb nog steeds geen probleem. Ik heb het volle vertrouwen dat ’t zich oplost…zolang ik maar blijf doen waar mijn hart ligt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s