Mijn grote liefde

Sinds een paar dagen loop ik weer met een grote grijns op mijn gezicht en vlinders in mijn buik. Ik ben weer verliefd op t leven! Eindelijk kan ik weer genieten van de reizen die ik mocht maken, ipv boos en verdrietig te zijn dat ik weer in Nederland woon.

Ik vond het zo oneerlijk dat ik na zoveel vrijheid weer opgesloten werd…

Als ik dit opschrijf geneer ik me een beetje. Maar ik ben vooral blij.

Blij met mijn huisje op 3-hoog, blij met alle spullen die ik heb weggedaan en alle spullen die ik nog heb, blij met mijn baantje in de thuiszorg en de mensen die ik daar ontmoet, en blij met de rijkdom van al mijn ervaringen en de mogelijkheid die nu te delen met iedereen die het horen wil. Laat ik maar eens aan de slag gaan!

Een half jaar geleden zei mijn spirituele moeder mij dat ik met bomen kan praten. Ik knikte bevestigend, ja, dat weet ik. Want dat weet ik. Maar ja, weten betekent nog niet ‘weten hoe’…

Ik besluit om als eerste contact, te beginnen met het omhelzen van bomen, ze te voelen. Dat vind ik al een hele uitdaging. Ik zie gelijk al een boom voor me, een pachtige oude boom, op een grasveld, een kwartiertje lopen van mijn huis, waar ik wel gezien kan worden, maar toch niet heel erg in het zicht sta. Ik weet het zeker, dat is mijn boom!

Op weg daar naartoe, valt me een andere boom op. Hij staat op een kruispunt met stoplichten, langs een drukke weg. Het valt me op hoe krachtig en mooi hij daar staat, op deze afschuwelijke en vieze plek, waar je als boom toch niet zou willen staan.

Ik krijg een kriebel in mijn buik en iets van een stem die me laat weten dat dit mijn boom is. Vaag gedoe weer allemaal, en ECHT MOOI NIET dat ik deze boom op dit kruispunt ga staan knuffelen!

Ik wuif het weg en loop verder door naar ‘mijn oude wijze boom’ op het grasveld. Ik maak contact en zit lange tijd op zijn wortels tegen de stam geleund. Het is een prachtige boom, zeker. En goed toeven hier. Verder niks. En ik weet…mijn boom staat ergens anders…op een druk kruispunt, prachtig mooi en sterk te staan, ongestoord door de plek waar die eens is geplant.

Bedrukt loop ik naar huis.

Diezelfde week wil een leraar en mijn grote voorbeeld van de shiatsu opleiding een behandeling bij mij afspreken. Dat is wel het engste wat ik mij kan voorstellen! ‘De grote meester’ bij mij op de mat!!! Hoe ga ik dat redden???

Het antwoord komt bijna direct: als ik die boom durf omhelzen, daar op dat kruispunt, als ik me niet schaam om de liefde die ik voel te tonen, als ik net als die boom vol zelfvertrouwen durf rechtop staan ongeacht mijn omgeving en situatie, dan kan ik ook ‘de grote meester’ behandelen.

Een paar weken later is het moment daar en sta ik met borst en buik tegen de boom geleund en voel hoe een enorme balast van me afglijdt en hoe kracht en bemoediging door me heen stromen.

Deze boom is nog steeds mijn grote liefde en spiegel, al heb ik er sindsdien vele bomen bij gekregen. Van deze heb ik een belangrijke les te leren, bij deze boom blijft het spannend om hem te omhelzen, en vaak loop ik alleen maar langs, vecht ik met mezelf en luister ik niet, maar weet dat die geduldig is en begrijpt, dat ie mij goed vind zoals ik ben, en dan heb ik hem toch gehoord.

Advertentie

2 gedachtes over “Mijn grote liefde

  1. Lieve Andrea,

    Het pad is het doel… dat komt steeds in mij op als ik aan jou moet denken. En dan niet een gebaand pad…nee, een pad dat nog uitgevonden wordt door jou. Jouw moedige eigen pad. Ik wilde je laten weten dat ik, hoewel ik niet steeds reageer, wel in gedachten een beetje meeloop. Zelf ben ik begonnen met het Waddenpad te lopen, misschien loop je een keer een stukje met mij mee? Met de blote voeten langs de vloedlijn heeft mijn voorkeur. Als ik weer in Amsterdam ben, ga ik graag ook weer met jou op een terrasje zitten. Ik wens je alle goeds op jouw pad en fijn dat je daarover schrijft. Lieve groetjes van een schrijfweekvriendinnetje,

    Irene.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s